Vaccination covid-19

Vi har ringt, SMS:at eller skickat brev till följande patientkategorier som är listade oss för vaccination med dos 3 (påfyllnadsdos):

  • Boende på SÄBO
  • Personer med hemtjänst beslutad av kommun samt personer med hemsjukvård
  • Alla som är 80 år och äldre (födda 1941 eller tidigare).

Från och med 10 januari kan du som fyllt 18 år boka tid för dos 3 genom att ringa oss, kontakta oss via Mina vårdkontakter eller via webtidbokning här. Du rekommenderas en tredje dos vaccin om du fyllt 18 år och det har gått minst 5 månader sedan din andra dos.

För dos 3 är det Pfizers vaccin som kommer att användas hos oss, oavsett vilket vaccin som tidigare givits. Observera att vaccinationsbokning bara är möjligt för dos 3 hos oss för närvarande. 

Om du som är listad hos oss önskar att bli vaccinerad mot säsongsinfluensan samtidigt som du får vaccination med påfyllnadsdosen (dos 3) behöver du ringa oss för att få en tid.

Du kan välja att få din påfyllnadsdos hos valfri vaccinatör.

Du kan hitta lediga tider och boka tid i Västra Götaland här.

Folkhälsomyndigheten har prioriterat vilka personer som initialt skall erbjudas vaccination när vaccin anländer till Sverige.
De som har störst behov av att skyddas och riskerar att bli allvarligt sjuka kommer att erbjudas vaccin först.

Uppdaterat 2021-12-13:

Du hittar aktuell information om hur du går tillväga för att vaccinera dig mot covid-19 i Västra Götalandsregionen här

Observera att vaccinationsbokning bara är möjligt för dos 3 hos oss för närvarande. 

Du kan hitta lediga tider och boka tid i Västra Götaland här.

Vac

Vaccinationen sker på plats på vårdcentralen. Tag med dig fotolegitimation och ifylld hälsodeklaration. Bär helst kortärmat. Efter vaccinationen skall du stanna kvar på vårdcentralen i minst 15 minuter.

Om vädret tillåter kommer vaccinationen att ske utomhus i vår barack.

Om du behöver avboka din vaccinationstid kan du göra det genom att ringa oss.

Det är viktigt att du bokar om din tid om du är sjuk. Du ska inte vaccinera dig om du har symtom på covid-19. Då ska du istället boka tid för provtagning.

För dig som inte har vaccinerat dig ännu: för att du ska få ett gott skydd behöver du två doser vaccin med rätt tidsintervall. För Pfizer-BioNTechs och Modernas vaccin ska intervallet vara 4-7 veckor. Du behöver själv planera så att du i första hand kan ta båda vaccindoserna hos samma vaccinatör. Det går dock att vid behov boka tid för en singeldos via 1177.